Tilbake

Budsjettbryllup - smart budsjett til bryllup

Budsjettbryllup er ikke et skjellsord. Det å tenke budsjett, og på hvor man kan spare penger, handler ikke om å være gjerrig eller kjip, det handler om å være smart.

 

Alle vil ha kvalitet, men gjerne også verdi for pengene vi bruker. Og et godt kjøp gir de fleste av oss en god følelse. Å være en bevisst forbruker lønner seg hver dag, men spesielt når man skal ut med en betydelig sum, som ofte er tilfellet når det kommer til et bryllup.

 

Vi har noen tips til hvordan du kan planlegge et smart budsjett og få mest mulig ut av dine penger.

Bruk penger tilpasset dine prioriteringer

 

Når du har kartlagt dine prioriteringer for bryllupet, og hva som er viktigst for deg og din kjære, blir det lettere å fordele budsjettet fornuftig. Det er mye lettere å kutte kostnader på ting som ikke er like viktig for deg og dere.

 

 

Brukt, resirkulert, gjenbruk, lån, salg

 

Tenk over allsidigheten av et kjøp. Kan det kun benyttes en gang? Kan du gjenbruke, sy om, selge, donere?

 

Ikke vær redd for å spørre kjente og kjære om råd og hjelp. Kanskje noen kjenner en baker, eller en god fotograf med vennepris. Er en du kjenner frisør eller makeup artist? De aller fleste vil gjerne bidra til andres lykke, så la folk stille opp.

 

Kanskje du eller noen du kjenner allerede eier noe som kan benyttes, eventuelt ved noen små justeringer. Eller kan du selge videre til noen andre? Har bryllupslokalet et utvalg av ting til låns?

 

I tillegg til å være trendy, og enda viktigere – bra for miljøet – så er gjenbruk bra for budsjettet. Se på mulighetene her før du går til innkjøp av noe helt nytt.

 

Mange velger å selge kjoler og dresser på nett, og du kan få mye for pengene her. Noe av det du sparer kan for eksempel gå til å få skreddertilpasset antrekket.

 

 

Gjør research og be om tilbud

 

Du kan ikke vite om du får en god deal dersom du ikke har noe å sammenligne med. Hør med forskjellige leverandører og samle inn priser. Om noen kanskje ikke kan fire på pris, kan det likevel hende at de kan gi noe ekstra.

 

Sjekk alltid hva som er inkludert i lokalene. Hva med renhold? Servitører?

 

Når det gjelder mat og drikke er det ofte penger å spare dersom dette er knyttet til lokalene.

 

Kanskje de som lager brudebuketten slenger ved noen knapphullsblomster eller lignende?

 

Se nøye gjennom kontrakter før dere signerer. Dersom noe er uklart få det spesifisert. Og hva med forsikringer? Ikke bli lurt av liten skrift og regninger som kommer i etterkant.

Har du prioritert riktig kan du nyte nye eventyr, og sitte igjen med gode minner og bilder, istedenfor regninger, som minne om den store dagen.

 

Lykke til med planlegging av ditt bryllup! <3

 

Vil du vite mer om hva som er inkludert og mulighetene hos oss på Villa Lilleborg? Legg igjen din kontaktinformasjon under, så kan vi ta en uforpliktende prat.

Ta kontakt